Ζώντας χωρίς γλουτένη > Οικογένεια > Αστείες συνταγές για τα παιδιά
Ζώντας χωρίς γλουτένη
Επιλογή ασφαλών φαγητών
Η διατροφή χωρίς τη γλουτένη
Codex standard
Φάρμακα και γλουτένη
Μαγειρεύοντας
Συνταγή του μήνα
Ταξιδεύοντας
Τρώγοντας εκτός σπιτιού
Οικογένεια
Εξηγώντας τη Νόσο Κοιλιοκάκης
Μωρά και απογαλακτισμός
Στο σπίτι
Στο σχολείο
Αστείες συνταγές για τα παιδιά
Συχνές ερωτήσεις που αφορούν τα παιδιά

Αστείες συνταγές για τα παιδιά

Μαγειρεύοντας χωρίς γλουτένη μαζί με το παιδί σας, είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να ασχοληθεί και να γνωρίσει την καινούρια του δίαιτα. Εδώ μπορείτε να βρείτε μερικές χρήσιμες συνταγές.

1. Γρανίτες
2. Κέικ
3. Κέικ πεταλούδα
4. Σπιτικές κοτομπουκίτσες και ψαρομπουκίτσες

Γρανίτες
Γρανίτες από χυμό φρούτων
Χύστε το χυμό φρούτων της επιλογής σας σε φόρμες για γρανίτα (ο χυμός μπορεί να αραιωθεί και με νερό αν χρειαστεί) και βάλτε το στην κατάψυξη.

Γρανίτες από γιαούρτι
4 συσκευασίες γιαούρτι των 60 γρ.
Γάλα
Ανακατέψτε γάλα και γιαούρτι τοποθετήστε το μείγμα σε φόρμες για γρανίτα και βάλτε το στην κατάψυξη.

Κέικ
Γεμιστό Κέικ Βικτώρια
Με τη συνταγή αυτή μπορείτε να φτιάξετε ένα Γεμιστό Κέικ Βικτώρια ή περίπου 18 μικρά Κέικ Πεταλούδα.

Για το παντεσπάνι:
150 γρ. αλεύρι ή μείγμα αλευριών χωρίς γλουτένη
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
100 γρ. ψιλή ζάχαρη
2 μεσαία αυγά
100 γρ. μαργαρίνης με χαμηλά λιπαρά

Για την κρέμα βουτύρου:
100 γρ. άχνη ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο
Εκχύλισμα βανίλιας

Τοποθετήστε σε ένα μπολ όλα τα υλικά που χρειάζονται για το παντεσπάνι και χτυπήστε τα καλά μέχρι να αποκτήσετε ένα μαλακό και αφράτο μείγμα. Χωρίστε το μείγμα σε δύο σκεύη για σάντουιτς ή σε δύο φόρμες για κέικ και ψήστε στους 190ο C σε προθερμασμένο φούρνο 20-25 λεπτά (για το Γεμιστό Κέικ Βικτώρια) ή 10-15 λεπτά (για τα Κέικ Πεταλούδα) μέχρι να φουσκώσει και να κάνει κρούστα. Τοποθετήστε το σε ειδική βάση για να κρυώσει. Για την κρέμα βουτύρου, χτυπήστε μαζί την άχνη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αποκτήσουν ένα ελαφρύ χρώμα, προσθέστε μερικές σταγόνες εκχυλίσματος βανίλιας. Όταν κρυώσει το παντεσπάνι το γεμίζετε με μαρμελάδα και κρέμα βουτύρου.
 
Κέικ Πεταλούδα
Κάνετε κέικ χρησιμοποιώντας την παραπάνω συνταγή.
Όταν κρυώσει το κέικ, κόψτε ένα μικρό κυκλικό δίσκο βάθους 1 εκ. από το κέντρο του κέικ. Κόψτε το δίσκο στη μέση. Γεμίστε την τρύπα με κρέμα βουτύρου και τοποθετήστε τα δύο κομμάτια του δίσκου πάνω στην κρέμα βουτύρου ώστε να μοιάζουν με φτερά πεταλούδας.

Παραλλαγές
Λευκή σοκολάτα – Αφαιρέστε 25 γρ. αλεύρι και αναμείξτε με 50 γραμμάρια λιωμένης λευκής σοκολάτας.
Σοκολάτα – Αφαιρέστε 25 γρ. αλεύρι και αναμείξτε με 25 γρ. κακάου ή 50 γρ. λιωμένης σοκολάτας.
Καφές & Καρύδα – Προσθέστε δύο κουταλιές του γλυκού κόκκους αλεσμένου καφέ & 50 γρ. ψιλοκομμένης καρύδας
 
Σπιτικές κοτομπουκίτσες / ψαρομπουκίτσες
Άτομα: 4

375 γρ. στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια ή και κύβους
(για τα τις κροκέτες ψαριού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για κοτόπουλο
375 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου.
1 χτυπημένο αυγό
100 γρ. θρυμματισμένο ψωμί χωρίς γλουτένη
1 κουταλιά του γλυκού διάφορα αποξηραμένα μυρωδικά
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι ή μείγμα αλευριών και βουτύρου
1 πρέζα αλάτι με γεύση σκόρδου (προαιρετικό)
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Αναμείξτε το θρυμματισμένο ψωμί, τα αποξηραμένα μυρωδικά και την πρέζα αλάτι με γεύση σκόρδου. Βάλτε το αλεύρι χωρίς γλουτένη σε ένα ρηχό πιάτο. Χτυπήστε τα αυγά σε ένα άλλο, όχι πολύ βαθύ πιάτο. Αλευρώστε το κοτόπουλο, περάστε το από το αυγό και έπειτα από το μείγμα με το θρυμματισμένο ψωμί.
Προσθέστε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίστε τα κομμάτια κοτόπουλο, γυρίζοντάς τα τακτικά, για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν.

Παραλλαγές
Χρησιμοποιήστε θρυμματισμένα corn flakes χωρίς γλουτένη αντί για ψωμί ΄ή.
Προσθέστε 4 κουταλιές της σούπας αποξηραμένης καρύδας στο θρυμματισμένο ψωμί.
Χρησιμοποιήστε ένα σκεύος ψησίματος αντί για τηγάνι και βάλτε το στο φούρνο με μέτρια θερμοκρασία. Ψήστε 20 λεπτά τις κοτομπουκίτσες και 12 με 15 λεπτά τις κροκέτες ψαριού

 

Sponsored by FINVENT       Developed by Awapai       Powered by FlexWeb