Μαθήματα μαγειρικής
Η προετοιμασία φαγητού στην τάξη δεν πρέπει να αποτελεί πρόβλημα για ένα παιδί με κοιλιοκάκη. Αντιθέτως, μπορεί να είναι μία πολύ καλή ευκαιρία επιμόρφωσης και των υπολοίπων σχετικά με τη δίαιτα χωρίς γλουτένη.
Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση:
Τα παιδιά μπορεί να δοκιμάσουν διαδικασίες όπως το ψήσιμο, ιδιαίτερα σε περιστάσεις όπως οι σχολικές γιορτές. Αν χρειαστεί, δώστε τους αλεύρι χωρίς γλουτένη, αλλά θυμηθείτε να τους τονίσετε πόσο σημαντικό είναι να μην το αναμείξουν με το κοινό αλεύρι.
Το πώς θα επιλέξετε να αντιμετωπίσετε το ζήτημα αυτό, εξαρτάται από εσάς και από το παιδί σας. Μιλήστε όμως με τον καθηγητή, έτσι ώστε οτιδήποτε και να επιλέξει το παιδί σας, αυτό να μην το κάνει να νιώσει άβολα ή και διαφορετικό από τους συμμαθητές του.
|