Ζώντας χωρίς γλουτένη > Ταξιδεύοντας > Ασφάλεια
Ζώντας χωρίς γλουτένη
Επιλογή ασφαλών φαγητών
Η διατροφή χωρίς τη γλουτένη
Codex standard
Φάρμακα και γλουτένη
Μαγειρεύοντας
Συνταγή του μήνα
Ταξιδεύοντας
Ταξιδεύοντας στο εξωτερικό
Ασφάλεια
Τρώγοντας εκτός σπιτιού
Οικογένεια

Ασφάλεια

Οι παρακάτω πληροφορίες θα σας δώσουν απαντήσεις για την ασφάλεια ζωής και ταξιδιών.

Όταν κάνετε αίτηση για ασφάλεια ζωής και ταξιδιών πρέπει να δηλώσετε ότι πάσχετε από τη νόσο κοιλιοκάκη.

Ασφάλεια ζωής
Ασφάλεια ταξιδιών

Ασφάλεια ζωής

Ερ.: Ως άτομο με κοιλιοκάκη θα μπορέσω να κάνω ασφάλεια ζωής;

Αν παρόλα αυτά είστε υγιής, δε θα υπάρξει καμία δυσκολία για να κάνετε ασφάλεια ζωής. Η κοιλιοκάκη δεν αποτελεί από μόνη της πρόβλημα και κατά συνέπεια οι ασφαλιστικές εταιρείες παρέχουν κάλυψη για ασφάλεια ζωής χωρίς σε κανονικές τιμές.

Ερ.: Ποια θα είναι η αντιμετώπιση της ασφαλιστικής εταιρείας; Διαγνώστηκα με κοιλιοκάκη πριν από τρεις μήνες αλλά τώρα νιώθω καλά.

Εξαρτάται από την ασφαλιστική εταιρεία. Ίσως ανακαλύψετε ότι θα πρέπει να πληρώσετε κάποια μικρή αύξηση για τα πρώτα έτη επειδή υπάρχει αυξημένος κίνδυνος στα πρώτα στάδια δημιουργίας άλλων προβλημάτων και συνεπώς πρέπει να σιγουρευτούν ότι κοιλιοκάκη ελέγχεται με αυστηρή δίαιτα.

Ερ.: Θα χρειαστεί να πληρώσω για την αναφορά του γιατρού;
Όχι. Παρόλο που οι περισσότεροι προσωπικοί θεραπευτές θα ζητήσουν κάποια αμοιβή για την αναφορά, το κόστος αυτό πρέπει να καλυφθεί από την ασφαλιστική εταιρεία.

Ερ.: Αντιμετωπίζουν όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες με τον ίδιο τρόπο την κοιλιοκάκη;
Όχι. Έχουν παρατηρηθεί αρκετές διαφοροποιήσεις, ειδικά αν υπάρχουν και άλλα προβλήματα υγείας. Και μην ξεχνάτε ότι πρέπει πάντοτε να κάνετε τη δική σας έρευνα ή να έχετε τον προσωπικό σας ανεξάρτητο σύμβουλο οικονομικών που θα την κάνει για εσάς.

Ερ.: Έχω κάνει ασφάλεια ζωής εδώ και αρκετά χρόνια αλλά μόλις τώρα διαγνώσθηκα με κοιλιοκάκη-οφείλω να το πω στην ασφαλιστική εταιρεία;
Όχι. Δεν υπάρχει καμία απολύτως ανάγκη. Αφού ξεκινήσει η εφαρμογή της ασφάλειας ζωής η εταιρεία δεν μπορεί να αλλάξει του όρους της, οποιαδήποτε προβλήματα υγείας και να έχετε. Το σημαντικό είναι να απαντήσετε αρχικά όσο το δυνατόν πληρέστερα σε όλες τους τις ερωτήσεις. Αν δεν γίνει αυτό, υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος να μην ικανοποιήσουν κάποια αξίωσή σας.

Ασφάλεια ταξιδιών

Ερ.: Γιατί δεν δέχτηκε η εταιρεία μου να καλύψει την ασφάλεια ταξιδιών όταν ανέφερα ότι είμαι άτομο με κοιλιοκάκη;
Πιθανότατα μέρος του προβλήματος αυτού να βρίσκεται ότι συχνά έρχεστε σε επαφή με ένα πωλητή ο οποίος δεν καταλαβαίνει την πάθησή σας.

Σημαντικά σημεία που πρέπει να καταστούν κατανοητά είναι τα εξής:

  • Το νόσημα προκαλείται από δυσανεξία στη γλουτένη η οποία περιέχεται σε προϊόντα με σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη.
  • Το νόσημα δεν θεραπεύεται με τη χρήση φαρμάκων, αλλά ακολουθώντας μία δίαιτα χωρίς γλουτένη. Η υγεία μου θα είναι μια χαρά εφόσον ακολουθώ αυστηρά τη δίαιτα μου.
  • Εάν καταναλώσω γλουτένη, θα αρρωστήσω προσωρινά, αλλά δεν χρειάζομαι ιατρική παρακολούθηση.
  • Δεν πρόκειται να πάθω σοκ αναφυλαξίας από την κατανάλωση γλουτένης.

Ερ.: Η ασφάλεια ταξιδιών μου παρέχεται δωρεάν με τη συνδρομή μου για πιστωτική κάρτα. Θα είμαι εξασφαλισμένος;
Πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τα ψιλά γράμματα. Το ίδιο φυσικά ισχύει εάν αγοράσετε την ασφάλεια από κάποιο ταξιδιωτικό γραφείο. Είναι πιθανό αυτά τα ασφαλιστήρια συμβόλαια να καλύπτουν μόνο τα στοιχειώδη.

Ερ.: Τους εξήγησα ότι η κοιλιοκάκη δεν αποτελεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας αλλά παρόλα αυτά ζητούν υπέρογκες αμοιβές για το ασφαλιστικό πακέτο. Τι μπορώ να κάνω;
Πρέπει να μιλήσετε σε ένα ασφαλειομεσίτη που θα μπορεί να σας εξασφαλίσει μία πλήρη ταξιδιωτική κάλυψη.

Ερ.: Υπάρχει κάτι άλλο που νομίζετε ότι οφείλω να γνωρίζω;
Μην ξεχνάτε ότι η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας (ΕΚΑΑ) έχει αντικαταστήσει το έντυπο Ε111. Αυτή καλύπτει πολλά από τα ιατρικά έξοδα που γίνονται εντός της ΕΕ – αλλά ακόμη συνεχίζετε να χρειάζεστε την δική σας ξεχωριστή ασφάλεια.

Sponsored by FINVENT       Developed by Awapai       Powered by FlexWeb