Ζώντας χωρίς γλουτένη > Ταξιδεύοντας
Ζώντας χωρίς γλουτένη
Επιλογή ασφαλών φαγητών
Η διατροφή χωρίς τη γλουτένη
Codex standard
Φάρμακα και γλουτένη
Μαγειρεύοντας
Συνταγή του μήνα
Ταξιδεύοντας
Ταξιδεύοντας στο εξωτερικό
Ασφάλεια
Τρώγοντας εκτός σπιτιού
Οικογένεια

Ταξιδεύοντας

Η δίαιτα χωρίς γλουτένη δε θα πρέπει να σας εμποδίζει να ταξιδέψετε εντός ή εκτός Ελλάδος. Με λίγη εκ των προτέρων προετοιμασία είναι βέβαιο ότι θα μπορέσετε να απολαύσετε την εμπειρία γνωριμίας νέων τόπων και περιπετειών.

Προγραμματίζοντας το ταξίδι σας

Είτε φροντίζετε εσείς οι ίδιοι για την προετοιμασία του φαγητού σας είτε όχι, καλό είναι να πάρετε μαζί σας το δικό σας ψωμί, μπισκότα και άλλες τροφές ΧΓ σε επαρκή ποσότητα για όλη τη διάρκεια των διακοπών σας. Κάτι τέτοιο πιθανότατα θα σας εξασφαλίσει ότι έχετε μαζί σας τα προϊόντα πρώτης ανάγκης.

Επικοινωνήστε με την αεροπορική εταιρεία αν αυτή προσφέρει GFML, το ταξιδιωτικό γραφείο ή το ξενοδοχείο σας και ενημερώστε τους εκ των προτέρων για την κράτησή σας και για τις διατροφικές σας ανάγκες ΧΓ. Να είστε προετοιμασμένοι σε περίπτωση που χρειαστεί να τους δώσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι σημαίνει δίαιτα ΧΓ. Μπορείτε επίσης πάντοτε να τους παραπέμψετε σε ορισμένους χρήσιμους συνδέσμους που θα βρείτε ΕΔΩ.

Ίσως χρειαστείτε ένα σημείωμα από τον ιατρό σας σχετικά με την ανάγκη να έχετε μαζί σας τρόφιμα που χρειάζονται συνταγή, το οποίο ίσως χρειαστεί κάποιο χρόνο γι’ αυτό φροντίστε να έχετε άφθονο στη διάθεσή σας!

Το ταξίδι

Επιβεβαιώστε κατά τον έλεγχο διαβατηρίων στο αεροδρόμιο ότι έχουν λάβει το αίτημά σας για γεύμα χωρίς γλουτένη (GFML). Κάποιες φορές παρουσιάζονται προβλήματα στα αεροπλάνα με τα γεύματα ΧΓ γι’ αυτό ελέγξτε με την αεροπορική εταιρεία αν μπορείτε να πάρετε μαζί σας το δικό σας φαγητό. Στην περίπτωση που επισκέπτεστε μία χώρα με αυστηρά έθιμα είναι καλύτερο να ελέγξετε πρώτα τους κανονισμούς τους.

Διακοπές για μεγάλο χρονικό διάστημα

Οι συνταγές από γιατρούς εντός Ελλάδος δεν μπορούν να εκτελεστούν από φαρμακεία εκτός της χώρας. Θα πρέπει να πάρετε μαζί σας όσα προϊόντα ΧΓ νομίζετε ότι θα χρειαστείτε.

Εάν παραμείνετε στο εξωτερικό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τις κανονικές διακοπές δηλ. για μερικές εβδομάδες ή και μήνες ίσως σας φανεί χρήσιμο να επικοινωνήσετε με την αντίστοιχη κοινότητα Ατόμων με Κοιλιοκάκη της χώρας που επισκέπτεστε. Βρείτε τους συνδέσμους ΕΔΩ.

Εστιατόρια

Χρησιμοποιείστε μεταφράσεις των λέξεων-κλειδιά που μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ για να επικοινωνήσετε σχετικά με τις διατροφικές σας ανάγκες. Στη περίπτωση που δεν είστε βέβαιος για κάποιο φαγητό, παραμείνετε πιστός/η σε προϊόντα που από τη φύση του δεν περιέχουν γλουτένη, όπως ψάρι, κρέατα, σαλάτες, λαχανικά, ρύζι και πατάτες όπως ακριβώς θα κάνατε αν τρώγατε στο σπίτι σας.

Sponsored by FINVENT       Developed by Awapai       Powered by FlexWeb