Ζώντας χωρίς γλουτένη > Οικογένεια > Εξηγώντας τη Νόσο Κοιλιοκάκης
Ζώντας χωρίς γλουτένη
Επιλογή ασφαλών φαγητών
Η διατροφή χωρίς τη γλουτένη
Codex standard
Φάρμακα και γλουτένη
Μαγειρεύοντας
Συνταγή του μήνα
Ταξιδεύοντας
Τρώγοντας εκτός σπιτιού
Οικογένεια
Εξηγώντας τη Νόσο Κοιλιοκάκης
Μωρά και απογαλακτισμός
Στο σπίτι
Στο σχολείο
Αστείες συνταγές για τα παιδιά
Συχνές ερωτήσεις που αφορούν τα παιδιά

Εξηγώντας τη Νόσο Κοιλιοκάκης

 
Τα παιδιά είναι εκπληκτικά και προσαρμόζονται πολύ γρήγορα στην καινούρια τους δίαιτα. Για κάποιο χρονικό διάστημα θα αισθάνονται αδυναμία, την οποία θα συνδέουν με το φαγητό. Σύντομα όμως, θα συνειδητοποιήσουν ότι αισθάνονται καλύτερα με την καινούρια τους δίαιτα και γρήγορα θα ανακάμψουν.

  • Εξηγήστε στα μικρά παιδιά ότι έχουν μία ιδιαίτερη κοιλιά και το τι ακριβώς προκαλεί η γλουτένη στο σώμα τους – είναι ξεκάθαρο ότι οι εξηγήσεις σας πρέπει να είναι προσαρμοσμένες στην ηλικία και την κατανόηση των παιδιών.
  • Είναι σημαντικό όλα τα μέλη της οικογένειας, ακόμη και τα αμφιθαλή αδέλφια, να κατανοήσουν τη νόσο της κοιλιοκάκης. Μπορείτε να εξετάσετε εξ’ αρχής τα ντουλάπια και να κολλήσετε ένα αυτοκόλλητο με χαμόγελο σε όλα τα προϊόντα που δεν περιέχουν γλουτένη και ένα προειδοποιητικό αυτοκόλλητο σε όσα περιέχουν γλουτένη, ώστε να διασφαλίσετε έτσι ότι όλοι στην οικογένεια έχουν πάρει το μήνυμα.
  • Όσον αφορά το μαγείρεμα για την οικογένεια, αρκετά είναι τα πιάτα που μπορούν να παρασκευαστούν για τη δίαιτα χωρίς γλουτένη, αντικαθιστώντας πολύ απλά κάποια συστατικά (όπως κύβους ζωμού μαγειρικής). Είναι απαραίτητο να προσέξετε πολύ ώστε να αποφύγετε την ανάμειξη με άλλα τρόφιμα της κουζίνας που περιέχουν γλουτένη.
  • Εάν δεν είστε ακόμη σίγουρος για το ποια προϊόντα είναι ελεύθερα γλουτένης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@koiliokaki.gr.  

 

Sponsored by FINVENT       Developed by Awapai       Powered by FlexWeb