Ζώντας χωρίς γλουτένη > Οικογένεια > Στο σπίτι > Πάρτυ
Ζώντας χωρίς γλουτένη
Επιλογή ασφαλών φαγητών
Η διατροφή χωρίς τη γλουτένη
Codex standard
Φάρμακα και γλουτένη
Μαγειρεύοντας
Συνταγή του μήνα
Ταξιδεύοντας
Τρώγοντας εκτός σπιτιού
Οικογένεια
Εξηγώντας τη Νόσο Κοιλιοκάκης
Μωρά και απογαλακτισμός
Στο σπίτι
Στο σχολείο
Αστείες συνταγές για τα παιδιά
Συχνές ερωτήσεις που αφορούν τα παιδιά

Πάρτυ

Με λίγη προνοητικότητα, δεν υπάρχει λόγος να μη διασκεδάσει και το παιδί σας, όπως ένα οποιοδήποτε άλλο.

 • Ιδέες για πάρτυ χωρίς γλουτένη
 • Φαγητό χωρίς γλουτένη για το πάρτυ
 • Τούρτες γενεθλίων
 • Συμμετοχή στο πάρτυ

Ιδέες για πάρτυ χωρίς γλουτένη


 1. Φτιάξτε ταρτάκια σε σχήμα πεταλούδας ή άλλο σχήμα της επιθυμίας σας και ζητήστε από όλα τα παιδιά να διακοσμήσουν το δικό τους ταρτάκι, χρησιμοποιώντας ζάχαρη άχνη σε διάφορα χρώματα και άλλα διακοσμητικά χωρίς γλουτένη. Στη συνέχεια, μπορούν να το φάνε ως επιδόρπιο, είτε να το βάλουν μέσα στην τσαντούλα του πάρτυ και να το πάρουν σπίτι τους.
 2. Αγοράστε πολύχρωμα κουτάκια για το φαγητό (μπορείτε να τις βρείτε μόνο σε καταστήματα με εξοπλισμό για πάρτυ) και ζητήστε από τα παιδιά να τα διακοσμήσουν με αυτοκόλλητα και μία ετικέτα με το όνομά τους. Έπειτα μπορείτε σε κάθε κουτάκι να βάλετε διάφορα φαγητά.
 3. Σακούλες για πάρτυ – ζητήστε από το μανάβη της γειτονιάς σας να αγοράσετε μερικές καφέ χάρτινες σακούλες. Σχεδιάστε πάνω στις σακούλες εικόνες από βιβλία ζωγραφικής ή περιοδικά και ζητήστε από τα παιδιά να τις χρωματίσουν. Φτιάχνετε έτσι φθηνές σακούλες πάρτυ για κάθε παιδάκι!

Φαγητό χωρίς γλουτένη για το πάρτυ

 

 1. Κοκτέιλ από λουκάνικα και μίνι χοτ ντογκ χωρίς γλουτένη
 2. Σάντουιτς με ψωμάκια χωρίς γλουτένη
 3. Παατάκια – δοκιμάστε και βεβαιωθείτε ότι έχουν αγοραστεί μόνο πατατάκια χωρίς γλουτένη αφού πολύ συχνά αυτά αναμειγνύονται με τα κοινά πατατάκια όταν τα αδειάζουμε στα μπωλ.  
 4. Επιδόρπια – κέικ νεράιδα και κέικ πεταλούδα (ζητήστε από το παιδί σας να σας βοηθήσει να τα διακοσμήσετε) ή αφήστε τα να επιλέξουν ένα επιδόρπιο που θα ήθελαν να πάρουν μαζί τους, όπως π.χ. ένα μους σοκολάτας.
 5. Γλυκάκια – να έχετε πάντοτε μαζί σας παραπάνω γλυκάκια για τις σακούλες των παιδιών αλλά και για να τους τα μοιράσετε ως βραβείο για τα παιχνίδια τους.
 6. Κέτσαπ – εάν πρόκειται να σερβιριστεί ζεστό φαγητό, είναι πάντοτε χρήσιμο να έχουμε προνοήσει για αρκετά σακουλάκια κέτσαπ χωρίς γλουτένη.

Σύντομα θα έχουμε και συνταγές φαγητών χωρίς γλουτένη που θα είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.

Τούρτες γενεθλίων


  Ετοιμάστε ένα Κέικ Βικτώρια και γεμίστε με μαρμελάδα της αρεσκείας σας και βούτυρο. Χρησιμοποιήστε έτοιμη κρούστα άχνης ζάχαρης, κόψτε ένα μεγάλο κύκλο ώστε να ταιριάζει στο πάνω μέρος του κέικ. Σχεδιάστε τον αγαπημένο ήρωα του παιδιού σας με τη βοήθεια ενός περιοδικού ή ενός βιβλίου. Χρησιμοποιήστε χαρτί σχεδίασης ή και χαρτί ψησίματος για το σχέδιο και στη συνέχεια μεταφέρετε το σχέδιο πάνω στο στρώμα άχνη ζάχαρης χρησιμοποιώντας ένα μη-τοξικό μολύβι. Χρησιμοποιώντας πολύχρωμα διακοσμητικά (διαθέσιμα σε μαγαζιά για διακόσμηση γλυκών) πινέλα ζωγραφικής (από μαγαζί με είδη ζωγραφικής) γεμίστε το σχεδιασμένο περίγραμμα βάσει της πρωτότυπης εικόνας που έχετε για οδηγό. Εναλλακτικά, μπορείτε να καλύψετε το πάνω μέρος κέικ με κρέμα βουτύρου και να διακοσμήσετε με τα αγαπημένα γλυκά ή διακοσμητικά των παιδιών σας.

Εάν δεν πετύχετε το κέικ ή δεν έχετε το χρόνο να το φτιάξετε, μπορείτε πάντοτε να αγοράσετε ένα έτοιμο από τις εταιρείες που έχουν αντίστοιχα προϊόντα. 

Μπορείτε φυσικά πάντα να προσπαθήσετε να φτιάξετε κάτι το ξεχωριστό χρησιμοποιώντας κάποια συνταγή από τα βιβλία για τη μαγειρική χωρίς γλουτένη.


Συμμετοχή σε πάρτυ

 
Ενώ είναι σημαντικό να νιώθει το παιδί ανεξάρτητο ώστε να κανονίζει αυτό τη δίαιτά του, υπάρχουν ιδιαίτερες περιστάσεις όπως τα πάρτυ όπου καλό θα ήταν να συζητήσετε τις ξεχωριστές διατροφικές ανάγκες του παιδιού σας με τον διοργανωτή του πάρτυ.

Αξίζει να θυμάστε ότι ο διοργανωτής του πάρτυ, θα είναι πιθανότατα πολύ απασχολημένος, έτσι μην περιμένετε ότι θα φροντίσει και απαραίτητα για τη διατροφή του παιδιού σας. Ρωτήστε τι φαγητά θα σερβιριστούν στο πάρτυ ώστε να τα αντικαταστήσετε με τις αντίστοιχες χωρίς γλουτένη παραλλαγές τους. Ίσως μπορείτε να φέρετε περισσότερα ώστε να δοκιμάσει ο καθένας και έτσι να μην νιώθει απομονωμένο το παιδί σας.

Αν το πάρτυ γίνει σε κάποιο κέντρο δραστηριοτήτων, αξίζει τον κόπο να κάνετε ένα τηλέφωνο στο κέντρο για να ελέγξετε τι φαγητά θα προσφέρονται αφού συνήθως αυτά, ως μέρος του συνολικού πακέτου για τη διοργάνωση του πάρτυ, δεν είναι ελεύθερα γλουτένης. Ως επιδόρπιο, συχνά μοιράζονται γρανίτες ή παγωτά του εμπορίου, τις οποίες μπορείτε να ελέγξετε αν δεν περιλαμβάνουν γλουτένη.

Sponsored by FINVENT       Developed by Awapai       Powered by FlexWeb