Νέα > Γράφοντας για την Κοιλιοκάκη > Τι είναι η Κοιλιοκάκη
Νέα
Νέα - Ανακοινώσεις
Δημοσιεύσεις
Γράφοντας για την Κοιλιοκάκη
Τι είναι η Κοιλιοκάκη
Ερωτήσεις & Απαντήσεις
Βασικές Πληροφορίες

Τι είναι η Κοιλιοκάκη


Η Κοιλιοκάκη (Coeliac ή Celiac Disease) προκαλείται από τη δυσανεξία στη γλουτένη, μία πρωτεΐνη που υπάρχει στο σιτάρι, το κριθάρι και τη σίκαλη –μερικά άτομα με κοιλιοκάκη έχουν άσχημη αντίδραση επίσης στη βρώμη.

Παρόλα αυτά όμως η νόσος μπορεί επιτυχώς να θεραπευτεί αφαιρώντας τη γλουτένη από τη διατροφή μας. Σε αντίθετη περίπτωση που δεν φροντίσουμε για θεραπεία της νόσου, αυτή μπορεί να οδηγήσει σε αρκετά πιο σοβαρές παθήσεις όπως οστεοπόρωση, στειρότητα και καρκίνο του εντέρου.

Τα συμπτώματα ποικίλουν ανάλογα με το άτομο, αλλά συνήθως περιλαμβάνουν κόπωση, αναιμία, διάρροια, δυσφορία στην κοιλιακή περιοχή, απώλεια βάρους, εμετούς, και πληγές στη στοματική κοιλότητα. Στα παιδιά η κοιλιοκάκη μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σωματική ανάπτυξή τους αλλά και να την ανάπτυξή τους γενικά.Σχετικά με την Εταιρεία Νόσου Κοιλιοκάκης:


  • Η Εταιρεία Νόσου Κοιλιοκάκης είναι μια ιδιωτική, ανεξάρτητη και κοινωφελής κίνηση που στόχο έχει να δημοσιοποιήσει τη νόσο στο ευρύτερο Ελληνικό κοινό αλλά και στην ιατρική κοινότητα.
  • Παρακαλώ επισκεφτείτε τους Στόχους και το Πρόγραμμα της Εταιρείας κάνοντας κλικ ΕΔΩ
  • Η εγγραφή μελών στο ίδρυμα είναι δωρεάν, ενώ αυτή παρέχει πολλά πλεονεκτήματα στα εγγεγραμμένα μέλη που διαγνωσθεί με κοιλιοκάκη.

Sponsored by FINVENT       Developed by Awapai       Powered by FlexWeb