Νέα > Νέα - Ανακοινώσεις > 2012 > Ερωτήσεις προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο σχετικά με τις μετεγγραφές πασχόντων απο κοιλιοκάκη φοιτητών
Νέα
Νέα - Ανακοινώσεις
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
Δημοσιεύσεις
Γράφοντας για την Κοιλιοκάκη

ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ της Εταιρείας Νόσου Κοιλιοκάκης (ENOK):  Δυνατότητα Μετεγγραφής φοιτητών/σπουδαστών, πασχόντων από κοιλιοκάκη, στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας.

Αγαπητά μέλη,

Τους προηγούμενους μήνες με όρεξη και ανιδιοτέλεια χρόνου προσπαθήσαμε να συμπεριλάβουμε στις λίστες ειδικών κατηγοριών του Υπουργείου Παιδείας, την κοιλιοκάκη, ώστε να μπορούν να μεταγραφούν νεο-εισαχθέντες φοιτητες/σπουδαστές σε σχολές εγγύτερα στη μόνιμη κατοικία τους, ώστε να μπορεί να τηρηθεί η δίαιτα άνευ γλουτένης.

Ο στόχος μας είναι να βοηθήσουμε νέα άτομα, πάσχοντες από κοιλιοκάκη, που κατάφεραν να περάσουν σε ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, δίνοντάς τους μια ευκαιρία να πετύχουν στους στόχους τους, μια και όλοι γνωρίζουμε την αδυναμία της ελληνικής αγοράς να εξυπηρετήσει τις διατροφικές μας ανάγκες.

Ξεκινήσαμε τις ενέργειες μας τον Απρίλιο του 2011 (επιστολές εδώ) και έγιναν πολλές προσπάθειες για την επίτευξη αυτού του στόχου. Δυστυχώς η ασταθής πολιτική κατασταση δεν μας επέτρεψε να το κατορθώσουμε ακόμη.

Η ΕΝΟΚ δεν υποστηρίζεται και δεν υποστηρίζει καμία κομματική παράταξη, μια και η κοιλιοκάκη δεν γνωρίζει τέτοια όρια.  Πάραυτα έχω να σας ενημερώσω ότι προ-μηνός ερωτήθηκε και ενημερώθηκε το Ελληνικό Κοινοβούλιο και τα αντίστοιχα υπουργεία, όπου είχαμε δύο (2) ερωτήσεις για το θέμα αυτό, από το βουλευτή κ. Κωσταντίνο Μαρκόπουλο-Ιατρός (Ανεξάρτητοι Έλληνες) εδώ, αλλά και από τους βουλευτές κκ. Θοδωρή Δρίτσα-Φαρμακοποιός, Τάσο Κουράκη-Πανεπιστημιακός Ιατρός και Μιχάλη Κριτσωτάκη-Εκπαιδευτικός, του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. εδώ

Ο στόχος μας είναι μετά τις εκλογές και μέσα στον Μάιο 2012, όταν το Υπουργείο Παιδείας έχει νεα ηγεσία, να επανέλθουμε ΜΑΖΙ με όλους εσάς που νομίζετε ότι είναι δίκαιο το αίτημα για τους νοσούντες από κοιλιοκάκη, να συμμετέχουν στην λίστα ειδικών κατηγοριών για πιθανή μεταγραφή εγγύτερα στον τόπο μόνιμης διαμονής τους, και θα ζητήσουμε την βοήθεια σας για να πετύχουμε το δίκαιο αυτό στόχο.

Εάν έχετε ιδέες ή προτάσεις για άλλες δραστηριότητες (σύννομες και συναφείς με τους σκοπούς μας) παρακαλούμε στείλτε τις στο info@coeliac.gr και θα δούμε τι μπορούμε να κατορθώσουμε όλοι μαζί.

 

Με εκτίμηση,

Μάκης Ιωάννου

Πρόεδρος

Εταιρεία Νόσου Κοιλιοκάκης, Μη-Κερδοσκοπική

Επίσημο Μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πασχόντων AOECS

Sponsored by FINVENT       Developed by Awapai       Powered by FlexWeb