Ζώντας χωρίς γλουτένη > Οικογένεια > Στο σχολείο
Ζώντας χωρίς γλουτένη
Επιλογή ασφαλών φαγητών
Η διατροφή χωρίς τη γλουτένη
Codex standard
Φάρμακα και γλουτένη
Μαγειρεύοντας
Συνταγή του μήνα
Ταξιδεύοντας
Τρώγοντας εκτός σπιτιού
Οικογένεια
Εξηγώντας τη Νόσο Κοιλιοκάκης
Μωρά και απογαλακτισμός
Στο σπίτι
Στο σχολείο
Αστείες συνταγές για τα παιδιά
Συχνές ερωτήσεις που αφορούν τα παιδιά

Στο σχολείο

Συμβουλές για τους γονείς

Όταν το παιδί σας ξεκινά ή αλλάζει σχολείο, πρέπει να προγραμματίσετε το συντομότερο δυνατόν ένα ραντεβού γνωριμίας με το δάσκαλο ή τον υπεύθυνο της τάξης του παιδιού σας, ώστε να τον ενημερώσετε σχετικά με τις ιδιαίτερές ανάγκες του.

 
Δώστε στο δάσκαλο όσο περισσότερες πληροφορίες μπορείτε ή προτείνετε αν θέλετε την ιστοσελίδα μας για αναλυτική ενημέρωση. Το κείμενο που σας παρέχουμε ΕΔΩ είναι μία πρόταση για να είναι σε θέση ο εκπαιδευτικός να έχει στοιχεία για τη νόσο καθόλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Η παροχή τροφών σε ένα παιδί με κοιλιοκάκη δεν σημαίνει απαραίτητα και ιδιαίτερη προετοιμασία φαγητού χωρίς γλουτένη. Ακόμη και μικρές αλλαγές στην πράξη, μπορούν να διασφαλίσουν ότι το μαγειρεμένο φαγητό είναι ασφαλές π.χ. το να τηγανίζετε τα πατατάκια σε ξεχωριστό λάδι.

Είναι επίσης γνωστό ότι στα περισσότερα σχολεία η παροχή τροφών χωρίς γλουτένη για το καθημερινό διάλλειμμα του παιδιού είναι εξαιρετικά μικρή. Γάλατα, χυμοί, γιαούρτι και πιθανώς φρούτα είναι συνήθως τα μοναδικά διαθέσιμα σε παιδιά με κοιλιοκάκη. Η καθημερινή πρόβλεψη από το σπίτι και η αντίστοιχη παροχή τροφής στα παιδιά μας είναι και απαραίτητη γι' αυτά αλλά και πιο υγιεινή από τις επιλογές του κυλικείου. Επίσης προβλέψτε να έχει ο/η δάσκαλος σωστή πληροφόρηση σχετικά με τη νόσο, τη δίαιτα χωρίς γλουτένη που ακολουθείτε αλλά και την κατάλληλη "αποθήκη" γλυκών-σοκολατών ή άλλων επιδορπίων που μπορεί να προσφέρει στο παιδί σας στην καθημερινότητα των κερασμάτων των συμμαθητών του.

Sponsored by FINVENT       Developed by Awapai       Powered by FlexWeb