Νέα > Νέα - Ανακοινώσεις > 2014 > Παγκόσμια Ημέρα Κοιλιοκάκης - 16 Μαΐου 2014
Νέα
Νέα - Ανακοινώσεις
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
Δημοσιεύσεις
Γράφοντας για την Κοιλιοκάκη

Αγαπητοί,

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κοιλιοκάκης, την Παρασκευή 16η Μαΐου 2014, εδράζοντας στην ευαισθητοποίησή και τη δραστηριοποίηση όλων μας, θα θέλαμε να τονίσουμε τη σημασία της έγκαιρης και έγκυρης διάγνωσης καθώς και της κατάλληλης θεραπείας και του ελέγχου της νόσου.

Εδώ θα βρείτε ενημερωτικό έντυπο του ευρωπαϊκού προγράμματος CD Medics (www.cdmedics.eu), το οποίο αναφέρει βασικές κατευθυντήριες γραμμές για τη διάγνωση, τη θεραπευτική αγωγή και τον έλεγχο της νόσου.

Μοναδική θεραπεία της κοιλιοκάκης είναι η αφαίρεση της γλουτένης από τη διατροφή του πάσχοντα. Η γλουτένη αποτελεί μια ευρέως χρησιμοποιούμενη ουσία και μία ανεγνωρισμένη αλλεργιογόνα ουσία από την Ευρωπαϊκή κοινότητα.

Η ευρύτερη ενημέρωση για την κοιλιοκάκη και η αντίστοιχη ταχεία διασπορά των νέων τεχνολογιών διάγνωσης και διαχείρισης της νόσου, θα αποφέρουν τεράστια οφέλη σε προσωπικό επίπεδο για κάθε πάσχοντα, λόγω της εξαιρετικής βελτίωσης της ποιότητας της ζωής του αλλά και στο γενικότερο κοινωνικό σύνολο, δημιουργώντας ένα υγιέστερο πληθυσμό με μεγαλύτερες δυνατότητες παραγωγικής απόδοσης και μικρότερης επιβάρυνσης στο σύστημα Υγείας.

Στοχεύοντας πάντα στην έγκυρη πληροφόρηση για την Κοιλιοκάκη και ευελπιστώντας στη συμμετοχή όλων μας, εμείς θα συνεχίσουμε τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες για περαιτέρω διάδοση του μηνύματος και φυσικά για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πασχόντων.


Με εκτίμηση,

Εταιρεία Νόσου Κοιλιοκάκης

Sponsored by FINVENT       Developed by Awapai       Powered by FlexWeb