Νέα > Νέα - Ανακοινώσεις > 2012 > Βραβείο Καινοτομίας για Κράκερς Χωρίς Γλουτένη
Νέα
Νέα - Ανακοινώσεις
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
Δημοσιεύσεις
Γράφοντας για την Κοιλιοκάκη

Βραβείο Καινοτομίας για Κράκερς Χωρίς Γλουτένη

Τo κράκερ χωρίς γλουτένη και το αντιοξειδωτικό ρόφημα, είναι δύο προϊόντα φοιτητών του τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (Τ.Ε.Τ.Δ.) του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Λήμνο που απέσπασαν το 3ο βραβείο στον πανευρωπαϊκό, φοιτητικό διαγωνισμό καινοτόμων τροφίμων «Ecotrophelia» που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.).

Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν τρεις ομάδες φοιτητών του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής με αντίστοιχες συνεργαζόμενες εταιρείες, παράγοντας τρία διαφορετικά, νέα, καινοτόμα, διατροφικά προϊόντα στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης.

Οι δυο ομάδες φοιτητών που διακρίθηκαν -παρουσία του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθηγητή Πάρι Τσάρτα, του υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Αθανάσιου Σκορδά, των καθηγητών τους και μελών του Σ.Ε.Β.Τ.- παρέλαβαν την τιμητική διάκριση από τον κ. Ρόσι, μέλος της Ευρωπαικής Επιτροπής του διαγωνισμού και δέχθηκαν τα συγχαρητήρια όλων για την προσπάθειά τους.

«Τέτοιου είδους εκδηλώσεις γίνονται έναυσμα για περισσότερες νέες και καινοτόμες ιδέες», τόνισε ο υπεύθυνος της πρακτικής του Τ.Ε.Τ.Δ. και συντονιστής των έργων, επίκουρος καθηγητής Δημ. Σκάλκος. Το συγκεκριμένο τμήμα είχε αποσπάσει και πέρσι το 2ο βραβείο με άλλο ένα καινοτόμο προϊόν που ήταν ο χαλβάς για διαβητικούς.Πηγή: Πύλη Ιάσωνος

Sponsored by FINVENT       Developed by Awapai       Powered by FlexWeb