Νέα > Νέα - Ανακοινώσεις > 2012 > Δραστηριοποίηση για προσφορά γευμάτων χωρίς γλουτένη από τις αεροπορικές εταιρείες
Νέα
Νέα - Ανακοινώσεις
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
Δημοσιεύσεις
Γράφοντας για την Κοιλιοκάκη

Δραστηριοποίηση για προσφορά γευμάτων χωρίς γλουτένη από τις αεροπορικές εταιρείες

Αγαπητά μέλη και συνεργάτες,

Προ μηνών η Εταιρεία Νόσου Κοιλιοκάκης απέστειλε αίτημα αλλαγής πολιτικής προς την αεροπορική εταιρεία Lufthansa σχετικά με την αλλαγή πολιτικής τους και την ακύρωση προσφοράς γευμάτων χωρίς γλουτένη στις πτήσεις εντός Ευρώπης. Το αίτημά μας γνωστοποιήθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση Συλλόγων Κοιλιοκάκης, AOECS, με αποτέλεσμα την κινητοποίηση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η ενημέρωση όλων των Ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών έχει ήδη ξεκινήσει από το συλλογικό Ευρωπαϊκό μας οργανισμό  και οι πρώτες απαντήσεις είναι θετικές. Εδώ θα βρείτε αναλυτική λίστα με την πολιτική των αεροπορικών εταιρειών καθώς και την απαιτούμενη διαδικασία σχετικά με τα γεύματα χωρίς γλουτένη.

Η προσφορά γευμάτων χωρίς γλουτένη στις αεροπορικές πτήσεις είναι απαραίτητη για τους πάσχοντες καθώς αποτελεί θέμα υγείας και όχι απλώς διατροφικής προτίμησης. Πολλές εταιρείες όμως, δεν το τηρούν αυτό, ανεξάρτητα από τη διάρκεια της πτήσης. Η αναθεώρηση αυτής της πολιτικής των αεροπορικών εταιρειών και η διάθεση γευμάτων – σνακ χωρίς γλουτένη είναι αναγκαία και αποτελεί δείγμα σεβασμού προς τους πάσχοντες.

Εμείς με τη σειρά μας θα συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση σε ανάλογες καταστάσεις και θα υποστηρίξουμε τον Ευρωπαϊκό Σύλλογο στις ενέργειες που αναλάβει. Η ενεργοποίηση όλων μας, η συμβολή καθενός ξεχωριστά ώστε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, είναι απαραίτητες για επιτύχουμε ένα υψηλό βιοτικό επίπεδο σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς μας.
 

Με εκτίμηση,

Εταιρεία Νόσου Κοιλιοκάκης

Sponsored by FINVENT       Developed by Awapai       Powered by FlexWeb