Νέα > Νέα - Ανακοινώσεις > 2012 > Συμμετοχή σε έρευνα - αναζήτηση εθελοντών
Νέα
Νέα - Ανακοινώσεις
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
Δημοσιεύσεις
Γράφοντας για την Κοιλιοκάκη

Αγαπητά μέλη και συνεργάτες,

Με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζουμε και σας καλούμε να συμμετάσχετε στην παρακάτω καινοτόμο διεθνή μελέτη της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γαστρεντερολογίας, Ηπατολογίας και Διατροφής (ESPGHAN), η οποία διενεργείται ήδη με επιτυχία σε 24 χώρες του κόσμου. Στην έρευνα μπορούν να λάβουν μέρος παιδιά που παρουσιάζουν συμπτώματα ύποπτα για κοιλιοκάκη ή ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου για ανάπτυξή της, που δεν έχουν ακόμη διαγνωσθεί.

Η μελέτη αυτή έχει ως στόχο την αξιολόγηση του τρόπου διάγνωσης της κοιλιοκάκης ανά χώρα καθώς και τον έλεγχο δυνατότητας διάγνωσης χωρίς να χρειάζεται ο ασθενής να υποβάλλεται σε βιοψία εντέρου. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η κοιλιοκάκη είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα, η ανάγκη για έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση κρίνεται επιτακτική. Χρήζει μεγάλης σημασίας επομένως η συμμετοχή σε ενέργειες όπως αυτή.

Τα πλεονεκτήματα για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στη μελέτη είναι πολυάριθμα: δωρεάν έλεγχος HLA, αξιολόγηση της αξιοπιστίας των μεθόδων προσδιορισμού αντισωμάτων στη χώρα, αξιολόγηση των βιοψιών εντέρου από European experts κ.α.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μελέτη, καθώς και στοιχεία επικοινωνίας θα βρείτε εδώ

 

Με εκτίμηση,

Εταιρεία Νόσου κοιλιοκάκης

 

Sponsored by FINVENT       Developed by Awapai       Powered by FlexWeb